• German
  • English
  • Spanish
  • Serbian

Radno vreme : Ponedeljak - Petak :: 09 - 17
  Kontakt : +381 11 2070807

Lisa, Mart 2015

Za zdravo srce i krvne sudove

Lisa, 13.03.2015.

Abela Pharm je nedavno predstavila Cardiovitamin, jedinstven preparat za prevenciju i tretman kardiovaskularnih bolesti. Za brojne faktore rizika čuli smo već mnogo puta: pušenje i visok krvni pritisak, nivo holesterola ili šećera, ali većina još uvek malo zna o homocisteinu. Homocistein oštećuje krvne sudove, što povećava rizik od srčanog ili moždanog udara.

Cardiovitamin sadrži optimalnu kombinaciju vitamina koji snižavaju nivo homocisteina u krvi. Posebno se preporučuje u kombinaciji sa preparatima acetisalicilne kiseline (aspirin ili drugi) koje pacijenti već koriste, jer zajednički deluju antiagregaciono i čuvaju krvne sudove od oštećenja, istakao je prof.dr Nenad Ugrešić, šef katedre za farmakologiju fakulteta u Beogradu.

Čak 58 odsto ljudi u Srbiji, zbog neke vrste genetske greške, nije u stanju da unetu folnu kiselinu prevede u njen aktivni oblik koji snižava nivo homocisteina. Cardiovitamin sadrži jedini aktivni oblik folne kiseline koji snižava nivo homocisteina i dodatno smanjuje rizik od srčanog ili moždanog udara rekla je prof. dr Zorana Vasiljević, internista-kardiolog. Cardiovitamin koji sadrži nutrijente neophodne srcu i krvnim sudovima u komfornoj dozi od jedne kapsule dnevno, može se naći u svim apotekama u Srbiji.